Dirigent

DIRIGENT DANNY NOOTEBOOM

Danny Nooteboom (1970) studeerde Schoolmuziek aan het conservatorium van Arnhem, Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en Koordirectie aan de Hogeschool Gorinchem. Hij had les bij o.a. Frans Moonen en Joop Schets.

Sinds 1990 is Danny actief als koor- en orkestdirigent. Hij dirigeerde o.a. het Vredeberg Cantorij in Oosterbeek, het Zelhems Christelijk Oratoriumkoor en het professionele barokorkest “Het Rijn Consort”. Momenteel is Danny verbonden aan het Toonkunstkoor Zeist, Aalsmeers Christelijke Oratorium Vereniging, Oratoriumkoor Cantando uit Pijnacker, jongerenkoor Chantiel uit Tiel, Hagacantare uit Den Haag en sinds kort aan Hagasonare, eveneens uit Den Haag. Met bovenstaande ensembles heeft hij een uitgebreid repertoire opgebouwd van veelal werken voor koor en orkest, zoals bijv. “Die Schöpfung” en “Die Jahreszeiten” van Haydn, The Messiah van Handel, Olav Trugvarson van Grieg, King Arthur van Purcell, een groot aantal cantates van Bach en andere bekende en minder bekende composities.

Sinds de oprichting van Stichting Haagse Passie is Danny bij deze bijzondere stichting betrokken als gastdirigent. Zo dirigeerde hij op 11 maart 2012 een geënsceneerde uitvoering van Bach’s Matthaus Passion in een regie van Floris Visser. In dit project werkte hij ook samen met Dave ten Kate, die in de uitvoering van deze Stabat Mater ook weer de tenorpartij voor zijn rekening zal nemen.

Wilt u meer weten over Danny Nooteboom? Kijk dan ook eens op zijn website www.leerdirigeren.nl.