Counter

COUNTER-TENOR - DAVE TEN KATE  

Dave ten Kate begon op zeer jonge leeftijd met zingen in het Haags Matrozen Koor. Hij kreeg zijn eerste zanglessen van Gregor Bak en Sipke de Jong. Na de middelbare school volde hij lessen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Rita Dams en Wout Oosterkamp, waarna hij een aantal jaren les had van Marjan Kuiper. Mogelijk gemaakt door de VandenEnde Foundation (Holland) volgde Dave ten Kate aan het begin van zijn carrière, lessen van Martha Sharp, Johannes Effertz-Wolf, Monika Lentz en Adriaan de Wit aan het Mozarteum in Salzburg Dave werd geselecteerd voor een Bach Masterclass, gegeven door de beroemde countertenor Michael Chance. Zijn participatie werd uitgezonden tijdens het tv programma ‘Masterclass’ (Holland) van Sonja Barend.

Michael Chance sprak van een groot talent en voorspelde een grootse carrière. Al snel werd hij gevraagd om mee te werken aan o.a. een tv-programma van IKON (Holland) waarin hij stukken van Vivaldi zong. Tjeerd Oosterhuis vroeg hem om mee te werken aan een filmproject en later zong Dave ten Kate in de productie Body/Voice van het Nationale Ballet in het kader van het Holland Festival, o.l.v. Ted Brandsen. Zijn veelzijdigheid komt niet alleen tot uitdrukking in barokrepertoire, maar ook in muziektheaterstukken, waarin zijn passie en talent voor zowel zingen als acteren perfect tot uiting komen. Zijn optredens worden vaak omschreven als een lust voor het oor en het hart.

Met zijn Haagse Passie zal deze uitvoering van het Stabat Mater ook uw hart raken en dat is zeker goed voor Syrië. Kijkt u voor meer informatie op de site van Dave ten Kate.